2024 En İyi Sanal Pos Firmaları

1 Ocak 2024 0 Yorum

En iyi sanal pos firmaları hangileridir? En ucuz sanal pos firması hangisidir? Sanal pos komisyon oranları ne kadar? OpenCart uyumlu sanal pos firması, WordPress uyumlu sanal pos firması. Sanal pos firmaları ile ilgili tecrübeyle ve araştırmalarla sabit devasa bir rehberle karşınızdayım. E-ticaret sektöründe kullanılan sanal pos müşterilerden ödeme alabilmek için çözülmesi gereken sorunların başında yer alıyor. Sanal pos komisyon oranlarından sanal pos sağlayan firmalara kadar her ayrıntıya yer verdiğimiz yazımızı okuyabilirsin.


Aşağıda sıralanan firmaların hepsi ücretsiz sanal pos hizmeti verir. Bankalarda olduğu gibi bu firmalarda komisyon alır. Ücretsiz sanal pos hizmeti veren firmalar bankalar gibi senelik ücret almazlar fakat işlem başına belirli bir komisyon ücreti kesinti yapmaktadır. Ücretsiz sanal pos veren firmaları paylaşırken komisyon oranlarına da yer verdik. Hemen inceleyin;

1. İyzico

İyzico Sanal Pos

2013’te farklı büyüklüklerdeki şirketlere e-ticaret dünyasında sanal POS hizmeti ve yapay zeka tabanlı ödeme teknolojileri sunmak amacıyla kuruldu. Basit ve güvenli platformu ile karmaşık ödeme alma süreçlerini kolaylaştıran iyzico, kısa süre içerisinde binlerce şirketin dijitalleşmesine katkı sağlayarak büyük başarılara imza attı ve 2019 yılında dünya ödeme devi PayU tarafından satın alındı. İyzico, bu güçlü yapıyla birlikte şirketlere sunduğu hizmetlerin yanı sıra finansal hizmetleri demokratikleştirmek ve herkes için ulaşabilir kılmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.


H&M, Sahibinden.com, Zara, Adidas, Nike ve Ofix gibi 40 binden fazla web sitesinden yapacağınız alışverişlerin ardından, bu markalar iyzico ödeme altyapısını kullandığı için kart ekstrelerinde İyzico ismini görürsünüz. Bu sebeplerden dolayı en iyi sanal pos firmaları arasında yer alıyor.

İyzico Sanal POS Ücretleri ve Komisyon Oranları

  • Başarılı işlem başına %2,99 + 0,25 ₺’den başlayan fiyatlar
  • Ertesi gün ödeme imkanı
  • Başlangıç ücreti yok
  • Aylık sabit ücret yok


2. PayTR

Paytr Sanal Pos

2009 yılından bu yana ödeme hizmetleri sektöründe hizmet sunan tamamı yerli sermaye bir kuruluş olan PayTR, gelişmiş çözümleri, müşteri odaklı yaklaşımı, güçlü alt yapısı ve deneyimli personeli ile sektörde güvenilir bir çözüm ortağı olmayı başarmıştır. Kısa sürede büyüme hedeflerini gerçekleştiren PayTR, internet sektöründe Türkiye çapında hep güvenle anılan bir firma olmayı hedeflemektedir.

PayTR, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde TEPAV ve AllWorld Network’ün yürüttüğü “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi” yarışması 2014 kazananları listesine girmiştir. Liste sırası 10 Ağustos 2015 tarihinde duyurulmuş ve kuruluşumuz 5. sırada yer almıştır.

PayTR sayesinde bankalar ile teker teker görüşüp Sanal POS hizmeti almak için zaman, efor ve kaynak harcamanız gerekmez! ‘0’ maliyetli PayTR Sanal POS ile başvurunuz ardından 2 saat içerisinde web siteniz üzerinden ödeme almaya başlayabilirsiniz. Bu sebeplerden en iyi sanal pos firmaları arasında yer alıyor.


PayTR Sanal POS Ücretleri ve Komisyon Oranları

  • Başarılı İşlem Başına %2-3 arası değişiklik gösteriyor
  • PayTR Sanal POS hizmetinde entegrasyon, aylık/yıllık vb. gizli ücretler ile karşılaşmazsınız. Sanal POS komisyon oranı için web sitenizin aylık işlem hacmi/yıllık ciro hedefi ve iş modeli gibi parametreleri değerlendirerek sizin için en uygun komisyon oranlarını sunarlar.

3. Paratika

Paratika Sanal Pos

Sanal pos veren firmalardan bir diğeri de Paratika’dır. BDDK tarafından kontrol edilen Paratika, müşterilerine yüzde 97 başarılı tahsilat oranı ile sanal pos çözümü sunmaktadır. Tek tık ile müşterilerin kredi kartı bilgilerini tanımladıkları Paratika, sanal pos hizmeti alan üyelerinin sepetlerinin hızlıca satışa dönüşmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu sebeplerden en iyi sanal pos firmaları arasında yer alıyor.


4. Esnek Pos

Esnekpos Sanal Pos

2005 yılından bu güne 15 yıllık sektör tecrübesiyle her geçen gün pazar payını ve hizmet ağını büyütüp geliştirerek faaliyetlerine devam etmektedir.

2013 yılında çıkarılan 6493 sayılı kanun kapsamında Ödeme Sektörünün BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından denetlenmesi sürecinde 14.01.2016 tarihinde, 6662 karar numarası ile BDDK dan Ödeme Kuruluşu Faaliyet lisansını aldı.

Online ödeme almak için daha fazla beklemenize gerek yok. Web sitenizden tek bir entegrasyon ile e-ticarete adım atın. Sanal Pos ürünü ile tüm banka ve kredi kartlarına taksit imkanından faydalanabilirsiniz. Bu sebeplerden en iyi sanal pos firmaları arasında yer alıyor.


5. Paytrek

Paytrek Sanal Pos

Paytrek, Sanal Pos Veren firmalardan bir diğeridir. Paytrek ödeme kuruluşu, 2015 yılında Matglobal şirketi çatısı altında kurulmuş bir firmadır. Firma öncelikli olarak Hotel.com, Tatil.com ve Hotelspro gibi otel bulabildiğiniz, booking yapabildiğiniz sitelere sanal pos hizmeti sunmak için kurulmuş, başarılı sınavın ardından diğer firmalara da hizmet vermeye başlamıştır. Paytrek firması BDDK tarafından yetkilendirilmiştir. Bu açıdan güvenilirliği olan bir firmadır. Firma ayrıca PCI-DSS Level 1 güvenlik sertifikasına da sahiptir. Bu sebeplerden en iyi sanal pos firmaları arasında yer alıyor.

6. iPara

İpara Sanal Pos

8 Bankanın Sanal POS’una sahip olma, uygun taksit ve komisyon oranları, 1 Günde Sanal POS kurulumu, size özel müşteri hizmetleri, Multinet güvencesiyle iPara Sanal POS kullanımı, tek entegrasyon, yabancı kart ile ödeme alma, ininal kart ile 1 milyon kullanıcıya ulaşma, kargo ve diğer şirket giderlerinde indirim.

iPara sayesinde tek bir entegrasyon yaparak e-Ticaret sayfanız üzerinden tüm bankaların kredi kartları ile online ödeme alma imkanınız bulunmaktadır. %2,30 oranında komisyon alan iParanın vade gününe göre sanal pos oranları da değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda ciroda komisyon oranlarını oldukça fazla etkilemektedir. Bu sebeplerden en iyi sanal pos firmaları arasında yer alıyor.


7. Paynet

Paynet Sanal Pos

Paynet Sanal Pos internet sitenizde satış yapıp tüm kredi kartlarından ödeme alabilmenizi sağlar. Sanal Pos tüm bankalara ait kredi kartlarıyla uyumlu çalışır. Tüm bankalarla tek tek anlaşma yapma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Tek imza ile tüm bankalarla uyumlu bir sistem sunar. Sanal Pos’un arayüzü sitenize özel olarak entegre edilip ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenlenebilir. Finansal işlemlerinize ait detaylı raporlara 7/24 dilediğiniz an tek tıkla ulaşabilirsiniz. Sanal Pos ile dilediğiniz gün, dilediğiniz saat tahsilat yapabilirsiniz. Bu sebeplerden en iyi sanal pos firmaları arasında yer alıyor.

Sanal Pos Komisyon Oranları Nedir?

Sanal Pos Komisyon

Sanal pos komisyon oranları firmadan firmaya değişiklik gösteriyor. Yeni bir firma iseniz komisyon oranı %2.5 civarı olacaktır. Firmanızın büyüklüğüne göre komisyon oranı değişiklik gösterebilir.

Başvuru yaptığınızda size standart komisyon oranı ile ilgili teklif sunarlar. Bu komisyon oranını kabul etmeyip tekrar değerlendirmelerini talep edin. Komisyon oranınız tekrar değerlendirmeye alınıp aşağıya çekilecektir. Bunu mutlaka deneyin çünkü aynı olay başımdan geçti. Online ödeme sistemleri arasında yukarıda sıraladığım en iyi sanal pos firmaları arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Hepsi kaliteli firmadır.


Sanal Pos Nedir?

Sanal Pos Nedir

İnternetten yapılan alışverişlerde kullanıcıların çok büyük bir kısmı banka ya da kredi kartlarını kullanarak ödeme yapabilmek istiyor. Yani bir E-Ticaret siteniz varsa ve online alışveriş imkanı sunuyorsanız, sanal mağazalarınızda daha çok satış yapabilmeniz için sitenizde sanal POS sistemi olması gerekli. Sanal POS sistemi; online alışveriş yoluyla ürün ya da hizmet sunan E-Ticaret sitelerinde kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapabilmek için kullanılır. Klasik kredi kartlarının okutulduğu POS (Point of Sale) cihazlarının sanal versiyonu olarak ifade edilebilir ve VPOS (Virtual Point Of Sale) olarak da bilinir.

Ödeme yapılırken müşteriniz kartı POS cihazından geçirmek yerine kart bilgilerini online ödeme ekranından girer. Kullanıcının kart bilgilerini girdiği bilgileri sanal POS‘a ait bankaya iletilir ve işlem onayı alınır. Sanal POS’u bankalar üzerinden alabileceğiniz gibi ödeme kuruluşları üzerinden de alabilirsiniz. Bankalar üzerinden yapacağınız başvurular ödeme kuruluşları ile yapacağınız başvurulara göre daha çok zaman alır ve daha maliyetlidir. Bu yüzden ödeme kuruluşlarını tercih etmek aslında daha cazip bir seçenektir.


Sanal Pos Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Sanal Pos Entegrasyonu

Sanal pos entegrasyonu kullandığınız e-ticaret altyapısına göre değişiklik gösterir. E-ticaret altyapınıza göre çeşitli entegrasyon hizmetleri bulunur. WordPress, Opencart, Ticimax gibi e-ticaret altyapılarında entegrasyon işlemleri değişiklik göstermektedir. Bu işlemi sanal pos aldığınız firma yapmaz. Onlar sadece size api bağlantısı verir. Diğer işlemleri yazılımcınız ile yapmak durumundasınız.

Bankalardan Sanal Pos Alınamıyor mu?

Sanal Pos Hizmeti Veren Bankalar

Akbank, Enpara, Ziraat Bankası gibi tüm diğer bankalardan sanal pos alabilirsiniz. Bunların komisyon oranları daha düşük olabilir. Fakat bu tarz bankalardan sanal pos hizmeti alındığında ekstra bir yazılımcınızın olması gerekir. Çünkü bankalar güvenlik sebebiyle apilerini sürekli güncellemektedir. Sürekli güvenlik güncellemesi yapıldığından dolayı sizin de bu güncellemelere cevap vermeniz gerekiyor. E-ticaret sektöründe satışa odaklanıldığından dolayı bu tarz uğraştırıcı ve maliyetli işlere girmeden tek noktadan işi bağlamak çok daha mantıklı bir hareket haline geliyor.

Sizler için en iyi sanal pos firmalarını yukarıda listelenmiştir. Sizlerde kullandığınız ve memnun kaldığınız sanal pos firmalarını aşağıda bulunan yorum alanından diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz


Sizler için en iyi sanal pos firmalarını yukarıda listelenmiştir. Sizlerde kullandığınız ve memnun kaldığınız sanal pos firmalarını aşağıda bulunan yorum alanından diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz.